publiek-nerdcafe-1

Volle bak tijdens eerste editie Nerdcafé

Het eerste Nerdcafé zit erop en het was geslaagd. Ruim zestig bezoekers, van 12- tot 60+ waren naar De Wieger gekomen om te luisteren naar de presentaties van Jochem Aarts en Roy van Bussel.

Na de opening door Jeroen van de Nieuwenhof liet Jochem Aarts zien hoe hij zijn prijswinnende 3d-visualisaties heeft gemaakt. Het recept: goede hardware, veel tijd, maar vooral hard werken. Daarna legde Jochem nog uit waarom productfoto’s in reclames tegenwoordig bijna allemaal 3d-visualisaties zijn.

Roy van Bussel vertelde na een korte pauze over zijn game Craft, die studenten metaalbewerking en mechatronica leert te werken met de diverse machines en hen ondertussen een eigen achtbaan laat bouwen. De kers op de taart is voor hen een ritje in hun eigen achtbaan met de Oculus Rift. Dat toetje was ook in trek bij bezoekers van het Nerdcafé. Tijdens de pauze en na afloop konden diverse aanwezige nerds zelf ervaren hoe het is om zo’n virtual reality-bril op te hebben.

Het is de bedoeling dat in maart een volgende editie van het Nerdcafé wordt gehouden. Een exacte datum en tijdstip worden later bekendgemaakt.

De mannen van DMG Deurne waren ook bij het Nerdcafé en maakten dit korte verslag:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *